27-годишен икономист е кандидатът на РЗС за кмет на Плевен
27-годишен икономист е кандидатът на РЗС за кмет на Плевен / снимка: Люба Нинова

Крум Васков Пенчев е кандидатът, издигнат от партия Ред, законност и справедливост за кмет на Община Плевен. Новината съобщи лично лидерът на РЗС Яне Янев, който представи кандидата. Пенчев е завършил Стопанската академия "Д. А. Ценов" в Свищов, специалност Стопански и финансов контрол, има магистърска степен по финансов мениджмънт. Предстои му докторантура по икономика. "Крум Пенчев никога не е членувал в други политически партии и има амбицията да покаже нов стил както по време на самата предизборна кампания, така и ако получи доверието на плевенчани", допълни при представянето Янев.

Лидерът на РЗС изтъкна още, че техният кандидат за кмет е човек, "който никога и по никакъв повод не е забъркван в далаверите на общината, който е достатъчно образован и същевременно достатъчно млад, за да не е ангажиран в каквито и да било схеми, характерни за всичко, което се случваше през последните 20 години в община Плевен".

Яне Янев представи и новото ръководство на партията.

От днес с решение на Политическия съвет на РЗС за областен председател на партията в Плевенско е избран Здравко Георгиев - 34-годишен, семеен с едно дете, висшист със специалност Международни икономически отношения. Здравко Георгиев в момента е съветник в Общински съвет Плевен, той беше избран от квотата на Политическа партия "Солидарност".

За председател на общинското ръководство на РЗС също от днес е избран Дамян Гаев - 34-годишен, икономист, завършил Стопанската академия в Свищов, предприемач. Гаев има 30-дневен срок да проведе общинска конференция в Плевен, за да бъде избрано легитимно общинско ръководство, допълни Яне Янев.

За лидер на младежката организация на РЗС в цялата област Плевен е избрана Биляна Станева - тя е завършила мениджмънт, семейна е, с едно дете.

РЗС ще участва във всички общини на област Плевен със самостоятелни кандидатури за кметове, листи за общински съветници и кандидати за селски кметове. "Кандидатите на РЗС ще бъдат хора, които не са свързани с каквито и да било корупционни схеми и предимно ще бъдат млади и почтени хора", подчерта Янев. По думите му, партията предпочита да заложи на млади и неопетнени личности, отколкото на изхабени и омръзнали до болка на обществото местни политически брокери, които са готови на всякакви сделки, само за да получат своя пай.

След 10 дни ще бъдат обявени кандидатите за кметове и на останалите общини в Плевенска област, а в рамките на месец в Плевен ще бъде представена и листата за съветници от РЗС, които също ще са предимно млади, авторитетни и образовани хора, допълни лидерът на партията.