Нови разкрития за Доминик Строс-Кан в световния печат
Нови разкрития за Доминик Строс-Кан в световния печат / снимкиа: Reuters

Броени часове след като Доминик Строс-Кан подаде оставка като шеф на МВФ, твърдейки, че е невинен и че ще се бори да докаже това, няколко вестника публикуваха нови разкрития за предполагаемото престъпление в хотел Софител в Ню Йорк, противоречивата личност на ДСК и засиления му интерес към жените.

Австралийска журналистка разкри пред в. "Острелиън", че Строс-Кан се опитал да я убеди да преспи с него в замяна на ексклузивно интервю. Изданието представя журналистката, пожелала да запази анонимност, само като Мартина. 30-годишната жена споделя, че ДСК вероятно е взел телефона й от френското посолство в Австралия или от Френския културен институт. Той бил много настойчив и не спирал да й звъни. Журналистката отказала, но две години след този отказ Строс-Кан отново я издирил със същата оферта. В този момент журналистката била бременна с първото си дете и възмутено отхвърлила предложението на тогавашния шеф на МВФ.

Френският в. "Фигаро" разкрива, че по случая ДСК в Ню Йорк се е появил нов свидетел. Изданието се позовава на източник, близък до управата на хотел Софител, който твърди, че когато камериерката се е появила, в апартамента на бившия шеф на МВФ е имало и друг служител от персонала. Това е бил човек от рум сървиса, който прибирал чинии и чаши от апартамента. Той очевидно не знаел, че височайшият гост на хотела е в банята. Служителят бил оставил вратата притворена и камериерката не използвала магнитната си карта, за да влезе в апартамента, а само побутнала вратата. Тя попитала служителя дали може да започне да чисти апартамента. Той й отговорил положително и й казал, че клиентът е излязъл. После той напуснал апартамента и камериерката започнала да си върши работа, когато се натъкнала на излизащия от банята гол Строс-Кан. Този свидетел е от ключово важно значение, защото би могъл да опише какво е било психическото състояние на камериерката преди инцидента. Свидетелят би могъл да опише и каква е била обстановката в апартамента преди предполагаемото сексуално посегателство. Показанията му са ценни и защото в коридора пред апартамента, нает от ДСК, нямало охранителни камери, които да документират влизането на камериерката, отбелязва "Фигаро", цитиран от БТА.

Нови разкрития за Доминик СтросКан в световния печат
netinfo

Британският в. "Дейли телеграф" съобщава две любопитни новини, свързани с миналото на ДСК и страстта му към жените. ДСК е наемал проститутки от манхатънска сводница, твърди изданието. Това е станало още през 2006 година. Сводницата Кристин Дейвис твърди, че Строс-Кан се е свързал директно по телефона с нея и й платил 1200 долара в брой за двучасови сексуални сеанси в хотелски стаи. Той искал момичета американски тип, все едно че идвали от средния запад. Кристин Дейвис, която се хвали, че сред клиентите й има много знаменитости , в това число и бившия губернатор на Ню Йорк Елиът Спицър, беше осъдена през 2008 година за сводничество. Сега тя твърди, че през януари 2008 година нейно момиче се оплакало, че ДСК се държал грубо и гневно с нея и че тя повече не искала да го обслужва. Кристин Дейвис си спомня също, че още през септември 2006 година ДСК бил в Ню Йорк за конференция, организирана от Бил Клинтън, и тогава тя му пратила бразилска проститутка. После момичето й се оплакало, че ДСК се държал грубо с него.

Същевременно мексиканската преса твърди, че Строс-Кан може би е посегнал сексуално на камериерка в Мексико, докато е бил там на официална визита през последните години, пише "Дейли телеграф". Това твърдение е в основата на френска книга, озаглавена "ДСК - тайните на един кандидат-президент", появила се на пазара през 2010 година. Авторът на книгата е известен само с името Касандра и твърди, че познава много добре Строс-Кан. Сексуалното посегателство в Мексико не било съобщено на полицията и останало ненаказано. Книгата пък стана повод в медиите да започнат да се прокрадват твърдения за "нетипичното" поведение на Строс-Кан към жените.

В сряда в. "Вашингтон пост" съобщи, че жертвата на Строс-Кан от хотел Софител, която се казва Нафисату Диало, но предпочитала да й викат Офелия, е живеела в последно време в апартаменти, отдавани под наем само на хора, носители на ХИВ-вируса. Изданието обаче посочи, че няма медицинско потвърждение, че камериерката, която е вдовица и се грижи сама за 15-годишната си дъщеря, е болна от СПИН. Нейният адвокат също отрече твърденията, че Офелия може би е серопозитивна.