SOS за българите!
SOS за българите! / DarikNews.bg
Костадин Костадинов - 1
40827
Костадин Костадинов - 1
Костадин Костадинов - 2
  • Костадин Костадинов - 1
  • Костадин Костадинов - 2

Стряскащи данни за развитието на етносите в България и изчезването на българите представи във Враца Костадин Костадинов, зам. председател на ВМРО. В книгата си  "Третата национална катастрофа" авторът е използвал данни от преброяванията през 1992 г. и 2001 г. Данните от последното преброяване не са включени, тъй като по време на провеждането му книгата вече е била факт. Въпреки това Костадинов ясно очертава тенденциите, според които България се "обезбългарява".

"Книгата показва данни, които всички ние "уж" знаем, но не им обръщаме внимание. Трите компонента на демографската катастрофа са обезлюдяване, обезбългаряване и циганизация". Изводите са онагледени с 10 уникални карти показващи етническото население за всяка една община в България за 1992 г. и съответно промяната, която е установена през 2001 г.

Тенденцията конкретно за Северозападна България - на територията на абсолютно всички общини българското население намалява, вкл. и това в Козлодуй, където условията за живот са по-добри, в сравнение с други населени места. Което означава, че демографската катастрофа не е свързана само и единствено с условията на живот.  Във Видинска област се намира общината която е шампион по обезлюдяване в България - община Бойница - /-45 промила годишно/. Това според Костадинов е един от най-сериозните проценти обезлюдяване в света. Ако тенденцията се запази до 10 години там няма да живее никой.

"Българският народ изчезва и тъй като никъде няма вакуум, дори и в геополитиката - там където българите изчезват, на тяхно място се заселват цигани. Ако през 1992 в цяла Северозападна България е имало 5 общини, в които циганското население е било около 20 % от общия брой,  то през 2001 г. тези общини вече са 13, като се е появила още една, в която циганите са 1/3 - община Вълчедръм. При подрастващите обаче процента в тези общини вече е около ½..

От 2007 г. всъщност българите вече са малцинство при новородените, тъй като повече от половината бебета, които се раждат са от ромски произход. Това ще се отчете след 15-тина години, когато тези деца навършат пълнолетие.  

"Ако не бъде решена тази национална катастрофа - трета по ред, то тя ще ни бъде последната, убеден е Костадинов, защото след 20 до 40 години тя ще сложи край на българската държава такава, каквато я познаваме. "Книгата не е нападателна, не е ксенофобска, това са фактите, обяснява авторът. "Ако започнем да работим сега - има възможност да се справим, ако започнем след 5 години - шансовете ни са минимални, след 10 г. ако започнем да работим няма да има никакъв смисъл - просто ще изчезнем."

"Българите са застрашен елемент от българската нация. Подобно на социално слабите например, тъй като сме демографски слаби,  имаме нужда от специално отношение, имаме нужда от стимули. Има такива практики в ЕС, в Ирландия например".

Според К.Костадинов това, че не се прилагат означава само едно - "или България се управлява от глупаци, или от национални предатели, или от двете едновременно".

Повече информация може да чуете от прикачените файлове.