Плевенски воеводи ще участват в протест срещу растящите цени
Плевенски воеводи ще участват в протест срещу растящите цени / Дарик Плевен

Повече от 100 човека от местната структура на ВМРО - Българско национално движение в Плевен ще участват в организирания в столицата протест срещу поскъпването на тока и водата и повишаването на цени на стоки в последните седмици. Това съобщават от пресцентъра на ВМРО - БНД. Протестиращите ще пътуват организирано с автобуси и с лични автомобили. Протестът ще е на 13 март, неделя, той започва в 12.00 часа пред храм-паметника "Св. Александър Невски" в София. От там протестиращите ще преминат покрай сградата на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) и ще стигнат до пространството между Министерски съвет и Президентството.

Според воеводите, извършените и планираните в бъдеще повишения на цените на електроенергия и вода и поскъпването на стоки от първа необходимост за пореден път показват, че управляващите не могат да овладеят контрола върху жизнено важни за оцеляването на българите сектори. "Дори една държавна комисия като ДКЕВР се превърна в инструмент на монопола за рекет върху беззащитния потребител. И докато българите обедняват, т.нар. политически елит ни занимава със скандали. И все по-важен става въпросът за алтернативата на днешните политици", се казва в разпространено обръщение до медиите.

Според ВМРО единственият път пред България днес е патриотична платформа, зад която да се обединят граждани и за пръв път принципите да бъдат поставени преди коалиционните усилия. "Ние, българските патриоти, сме длъжни да дадем на българското общество реална алтернатива. И работим в тази посока. Затова се обявяваме против спекулативното повишаване на цени и стоки и каним всички, които са потърпевши от това, да се включат в нашия протест", призовават воеводите.