Община Генерал Тошево приключва 2010-а без съкращения и орязани заплати
Община Генерал Тошево приключва 2010-а без съкращения и орязани заплати / община Генерал Тошево

Въпреки икономическата криза Община Генерал Тошево приключва годината без съкращения на служители и орязване на възнаграждения, като спазва стриктно поетите задължения по Колективния трудов договор. Това е констатирано на среща на кметския екип с ръководителите на общинските синдикални организации на КНСБ и КТ "Подкрапа" - Спас Костадинов и д-р Васил Цветанов, съобщават от общината. Направен бе отчет на изпълнението на Колективния трудов договор през 2010 година.

Служителите в общинската администрация, които освен своята работа, извършват дейност и по вътрешно съвместителство, получават 50% от основната заплата, когато титулярът отсъства повече от 30 календарни дни.

За повишаване на квалификацията общината осигурява условия за участие на работниците и служителите в курсове и обучения. Размерът на изплатените средства е 17 645 лева.

Към 30 ноември т.г. са изплатени средства за СБКО в размер на 52 688 лева.

За новородени деца на служители на общината са изплащани еднократни помощи в размер на две минимални заплати. За медикаментозно или оперативно лечение на служители от кметството се плаща парична помощ в размер на една минимална заплата, като са дадени общо 4080 лева.

За задължителни профилактични прегледи на всички служители са осигурени 4556 лева, а за комплексно трудово медицинско обслужване - 2395 лева.

Уточнени с протокол работни места са застраховани със застраховка „Гражданска отговорност.