Няма да се вдигат местните данъци и такси в София
Няма да се вдигат местните данъци и такси в София / снимка: Sofia Photo Agency
Няма да се вдигат местните данъци и такси в София
34969
Няма да се вдигат местните данъци и такси в София
  • Няма да се вдигат местните данъци и такси в София

Местните данъци и такси няма да се увеличават в столицата догодина, съобщи кметът Йорданка Фандъкова при отчета на едногодишното си управление на Столична община. Билетът за градски транспорт също ще остане на сегашните си нива. От догодина ще има общинска полиция, а Топлофикация - София скоро ще има ново ръководство, съобщи още Фандъкова.

Все още не е ясно дали Йорданка Фандъкова ще участва в кметската надпревара догодина. „ГЕРБ ще прецени и ще вземе решение, но казвам, че в лично качество мога да взема решение, когато видя резултатите", допълни кметът на София.

Самата Фандъкова очаква оценка между добър и много добър от гражданите на София за първата година от управлението. „Трудно се поставя оценка отличен. Разбира се, че има още нерешени проблеми, има още по какво да работим. Важното е да има към какво да се стремим", каза Фандъкова.

Догодина ще започне работа общинската полиция. 2,6 млн. лева ще бъде бюджетът й. „Това, което ще се промени е, че полицаите ще бъдат на разпореждане на кмета. Ще се запази структурата, която подготвяме и съответно ще изпълняват задачи по контрол на общинските наредби", каза кметът на София.

Инвестиционните проекти са приоритет за общината, допълни Фандъкова. Според нея запазването на местните данъци и такси на нивото от тази година е успех.