Кметът на Трявна се срещна с президента на сдружение „Дузлаж
Кметът на Трявна се срещна с президента на сдружение „Дузлаж / Община Трявна

 

Кметът на община Трявна, инж. Драгомир Николов посрещна президента на сдружение „Дузлаж" Януш Саламонжик. Срещата е пореден етап от отношенията между Община Трявна и „Дузлаж", по повод приемането на славейковия град за член на това сдружение. На срещата са присъствали Председателят на Общински съвет Трявна - Георги Чалъков и зам. кметът на Община Трявна - Георги Пенчев, съобщават от местната администрация.

На срещата инж. Николов е запознал своя гост със социално-икономическата характеристика на Общината и с основните проекти, които управлява Общинска администрация. Особено внимание е било отделено на културния туризъм.

Саламонжик е изразил високата си оценка за Трявна, за чистотата и приветливостта на града.

През януари 2011 година Трявна ще трябва да представи презентация за общината, а през месец май се очаква тя да бъде включена в сдружението, съобщават още от местната администрация.
 
Сдружението „Дузлаж" е създадено от Асоциацията за побратимяване на гр. Гранвил (Франция) и гр. Шерборн (Великобритания) през 1989г. През 1991г. се срещат делегати от дванайсетте градове - учредители и подписват харта, която формално слага началото на Дузлаж. Понастоящем в сдружението членуват 24 града от различни европейски държави.