Помогнете на Стиви и неговия баща
Помогнете на Стиви и неговия баща / снимка: личен архив

Историята на Стиви и неговото семейство е една от тези, която се надяваме да завърши благополучно. Проблемите, пред които са изправени 14-годишното момче и неговият баща, не търпят отлагане. 

На 3-годишна възраст Стойчо Ангелов (Стиви) от Благоевград заболява от лимфобластна левкемия. След 2-годишно лечение следва дълга ремисия - до август 2010 г. Тогава, след двумесечни болки в дясното бедро и коляното, на Стойчо е поставена диагнозата Сарком на Юинг.

След търсене на варианти за лечение на детето, се получава предложение от Университетска болница в Мюнстер, Германия, за оперативна интервенция с поставяне на изкуствена кост за 44 000 евро. Подобно предложение има и от френската клиника „Араго". В тази цена не се включва сумата за постоперативното лечение - химиотерапия и престой.

Сумата е непосилна за семейството на Стиви, а в България единствената възможност е ампутация на крака му.

Можете да помогнете на 14-годишното момче като изпратите SMS с текст DMS STIVI на номер 17 777 за всички мобилни оператори. Така ще дарите 1,20 лв. с ДДС за лечението му.

Началото на 2010 г. е белязано и от още една лоша новина за семейство Ангелови. Тогава се разболява и бащата на Стиви - неговата диагноза е не по-малко страшна - карцином на белия дроб. Данко Ангелов е общински съветник от Благоевград и неговите колеги вече отпуснаха 10 000 лв. за лечение му и това на сина му.

Бързата подкрепа за Стиви е от изключителна важност, тъй като туморът на детето расте всеки ден и времето е ключов фактор за живота му. Ето и номерата на откритите банкови сметки в помощ на семейство Ангелови:

Дарителската сметка на Стойчо Данков Ангелов (Стиви) в лева е:
BG85 UBBS 8002 1019 9213 30, ОББ

Дарителската сметка на неговия баща Данко Стойчов Ангелов е:
BG81 UBBS 8002 1019 8073 30, ОББ

Подробности за заболяването на момчето може да намерите и в социалната мрежа Facebook, където е създадена група Помогни на Стиви.