Програмният директор на Дарик представя фотоизложба от Афганистан
Програмният директор на Дарик представя фотоизложба от Афганистан / снимка: DarikNews.bg
Програмният директор на Дарик представя фотоизложба от Афганистан
34156
Програмният директор на Дарик представя фотоизложба от Афганистан
  • Програмният директор на Дарик представя фотоизложба от Афганистан

И на най-горещите места в Афганистан има хора и случки, които могат да те накарат да се усмихнеш. Затова от 1500 снимки избрах тези, които носят нотка позитивизъм. Това заяви за Дарик радио програмният директор на медията Константин Вълков. Той ще представи в Пловдив изложбата „44 часа от 3 града - Кабул, Кандахар и Лашкар Га". Фотосите са направени по време на журналистическа обикалка на Афганистан през април, организирана от Представителството на САЩ в НАТО в Брюксел.

Успяхме да станем свидетели на реалния живот в тази страна, каза още Константин Вълков. Радвам се, че бях в столицата Кабул. Дотам има редовни полети и всеки може да отиде с легално издадена виза, уточни той. Реалните опасности не се усещаха, защото се движехме в бронирани автомобили с по трима души охрана, но предвид постянните инциденти с бомби и нападения, може би опасността е била навсякъде, каза още журналистът.

Цялото интервю чуйте от прикачения звуков файл.

Изложбата ще бъде експонирана в „Арт нюз кафе". Посетителите могат да разглеждат фотосите всеки работен ден след 31-ви октомври.