Системата на МВР е пред парализа, смята Румен Петков
Системата на МВР е пред парализа, смята Румен Петков / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Системата на МВР е пред парализа, смята Румен Петков
33599
Системата на МВР е пред парализа, смята Румен Петков
  • Системата на МВР е пред парализа, смята Румен Петков

Системата на МВР е пред парализа, а съставът е демотивиран. Така бившият вътрешен министър Румен Петков коментира пред Дарик решението на Софийския апелативен съд да наложи мярка "домашен арест" на бившия агент на ДАНС Алексей Петров.

Петков призова управляващите да бъдат коректни в твърденията си, че бивши министри на вътрешните работи са пречили на определени разработки, в това число и срещу Алексей Петров.

Румен Петков уточни, че по времето, когато е бил вътрешен министър в МВР не са постъпвали сигнали срещу Алексей Петров. "Аз съм работил с него в качеството му на служител в Национална служба "Сигурност", а не в ДАНС", допълни Петков.

Според бившия МВР-шеф работата на министерството не е достатъчно ефективна. "В случая с Алексей Петров ме притеснява това, че на две инстанции магистратите казват, че няма организирана престъпна група "Октопод", а това беше твърде шумно прокламирано от изпълнителната власт в продължение на близо година", коментира Румен Петков.

Петков смята, че за сметка на шумно рекламираните акции на МВР, полицията не работи достатъчно ефективно срещу контрабандата и уличната престъпност.