Изнасилвач призна вина, влиза в затвора
Изнасилвач призна вина, влиза в затвора / Дарик - Благоевград, архив

Тодор Симеонов от петричкото село Габрене ще лежи в затвора за брутално изнасилване на 75-годишна жена. "Съжалявам за случилото се. Бях много пиян", каза подсъдимият.

Тодор, който е с богато криминално досие, насили сексуално възрастната Славенка Стоева на 9 януари, ден след престъплението бе арестуван с помощта на граничарско куче.

Благоевградският окръжен съдия Красимир Аршинков постанови срещу 28-годишния мъж лишаване от свобода за срок от 6 години и 11 месеца. Наказанието Тодор Стоименов ще изтърпи при строг режим в затвора. Подсъдимият поиска чрез адвоката си делото да бъде разгледанов в условията на съкратеното съдебно следствие. Магистратите уважиха желанието и процесът приключи в рамките на едно заседание днес.

Пострадалата от сексуалното малтретиране Славенка Стоева се яви лично в съдебната зала. Жената разказа, че от месеци е на лечение. "Вечер като си легна, ме е страх, виждам го на сън как идва в стаята с черната маска и ме мъчи", оплака се Стоева пред съдебния състав. Тя обаче се яви без адвокат и пропусна да се конституира като граждански ищец по наказателното дело, за да претендира за обезщетение.

Тодор Симеонов изнасилил съседката си Славенка в дома й. Той нахлул с черна маска на главата, повалил жертвата си и започнал да я души. След осъществяване на престъпното деяние Тодор взел от Стоева 100 лева. В момент на самоотбрана баба Славенка грабнала от масата джобно ножче и порязала насилника по врата.