Плевен и Ловеч се борят с последствията от бурята
Плевен и Ловеч се борят с последствията от бурята / Sofia Photo Agency, архив
Плевен и Ловеч се борят с последствията от бурята
29016
Плевен и Ловеч се борят с последствията от бурята
  • Плевен и Ловеч се борят с последствията от бурята

Продължават аварийно-спасителните дейности във всички общини в Плевенска област, които пострадаха след снощната буря, информират от пресцентъра на полицията. Екипи на Гражданска защита са изпратени в Белене, Никопол, селата Комарево и Подем, почистват се улици, затлачени от кал и отпадъци. Установено е, че след падналия проливен дъжд е разрушена и част от пътната настилка между селата Буковлък и Върбица.

Дъждът е нанесъл материални щети по улици и домове в цялата Плевенска област и в областния град, съобщават от пресцентъра на МВР. Пороят е изнесъл кал и тиня по улиците, затруднил е придвижването, като е причинил наводнения в множество частни мазета и приземни етажи на обществени сгради. Уличните канализации в общинските центрове и много от селата в област Плевен са затлачени, бурята е повалила дървета и ламарини от покриви на сгради.

През цялата нощ екипи на Пожарна безопасност и спасяване и Гражданска защита са работили за възстановяване на нормалните условия в населените места. Техническа помощ е оказана във всички общини. Отводнявана е кравеферма в село Милковица, отстранявани са паднали дървета на пътя Плевен - Ловеч, Плевен - Къшин, в парк "Кайлъка". Дърво е паднало върху лек автомобил на ул. "Ген. Колев" в Плевен. Заради гръмотевична буря снощи част от града остана на тъмно за около час.

Паднал в 15-метрово дере автомобил са вадили екипите на "Гражданска защита" Ловеч снощи. Пътуващите в колата двама души са оцелели, съобщи за Дарик Веселин Димитров, началник на ловешката дирекция Гражданска защита. Инцидентът е станал около 20.00 часа край бензиностанция близо до Ябланица, на пътя за София. Шофьорът на лекотоварния автомобил "Пежо" опитал да избегне паднала на платното скала, изгубил контрол над управлението и полетял в дерето. Спасителната операция е продължила пет часа с участието на полиция, пожарна и Пътна помощ, уточни Веселин Димитров.

Вследствие на обилните валежи вчера вечерта екип на Гражданска защита е отводнявал къща в Ловеч. Няма сигнали за паднали клони, счупени дървета след бурята или прекъснато електрозахранване. Градушка е паднала в Ловеч, Тетевен и Угърчин, но тя е била краткотрайна и не е нанесла щети.

Други новини от Плевен