55 000 лв. лишиха от участие волейболният отбор на ПМГ на финалите в Китай
55 000 лв. лишиха от участие волейболният отбор на ПМГ на финалите в Китай / Влади Владимиров

Отборен дух и самочувствие, че могат да станат шампиони на България са помогнали на отборът по волейбол-девойки 11-12 клас на Природо математическа гимназия "Проф. Емануил Иванов"-Кюстендил, който спечели републиканските ученически игри. Турнирът се проведе в Смолян, като на финала кюстендилки победиха отбора от Казанлък. Най-трудната среща ни бе на полуфинала, където отстранихме старите ни съпернички от Видин, споделиха момичетата.

Теодора Станишева получи приза за най-полезен състезател на турнира. "Това е признание за мен, което получавам за трети път, но волейбола е колективен спорт и успеха е благодарение на всички момичета в отбора", каза Теодора Станишева.

"Щастлива съм, че съм учител в ПМГ. Това е елитното училище в нашия град. Нашите възпитанички показаха, че освен отлични ученички са и отлични спортистки. Доказахме, че сме най- добрите и опровергахме тези, които ни подценяваха", коментира учителят по физическо възпитание и спорт Йорданка Василева.

Директорът на ПМГ Ани Кюркчиева поздрави момичетата и призна, че ги е изпратила за Смолян убедена, че ще спечелят първото място.

"За съжаление тази година отбора няма да може да отиде на световните ученически финали в Китай. Не успяхме да намерим пари и отбора на София, който победихме на финала миналата година не успя,така вместо нас ще пътува отбора на Казанлък", каза Кюркчиева. Необходими за участието в Китай са били 55 000 лв. Директорът на ПМГ е сигурна, че девойките ще станат догодина за 4-ти път шампиони на страната и изрази надежда, че следващите световни финали ще бъдат някъде в Европа. 

55 000 лв. лишиха от участие волейболният отбор на ПМГ на финалите в Китай
netinfo