Главният секретар на МВР поиска следващата акция да бъде Перачите
Главният секретар на МВР поиска следващата акция да бъде Перачите / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Искаме следващата операция, която ще се проведе на територията на Областната дирекция на МВР в Смолян, да носи името "Перачите", заяви в южния град главният секретар на МВР Калин Георгиев. По думите му, дирекцията работи добре, но е нужна повече активност в някои сфери. Едната от тях е икономическата, защото в Пампорово имало интересни неща.

"Може да се обърне внимание на средствата за построяването на хотелите, произходът им също трябва да бъде проверен", обясни главният секретар на МВР. Георгиев увери, че няма да има чадър за никого, независимо кой е, какъв е, в какъв цвят е оцветен или пък кой стои зад него.

Във връзка с множеството направени проверки в курорта през изминалите години, главният секретар заяви, че всяко престъпление оставя следа особено финансовите.

Калин Георгиев акцентира върху това, че трябва да се засили дейността по линия на разпространение на наркотиците в Пампорово, който проблем бил подценяван през изминалите години. "Хората, които идват в Пампорово, не си носят кокаина и екстазито с тях, следователно го купуват от тук", изтъкна главният секретар.

Той посети Смолян, за да даде официален старт на републиканското първенство по волейбол за служители на МВР.