ВМРО струпа камъни пред централата на ДПС
ВМРО струпа камъни пред централата на ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
ВМРО струпа камъни пред централата на ДПС
27363
ВМРО струпа камъни пред централата на ДПС
  • ВМРО струпа камъни пред централата на ДПС

Младежката организация на ВМРО организира протестна акция, при която струпа камъни пред централата на ДПС в София. Символичният протест е със заглавие "С цанковите камъни по догановата глава" и е акт на недоволство срещу информацията, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е бил консултант по 4 мегапроекта, сред които и хидровъзел „Цанков камък"

За консултантските си услуги Ахмед Доган е бил възнаграден със сумата от 1,5 милиона лева. Според заместник-председателя на ВМРО Костадин Костадинов има официални документи, с които председателят на ДПС може да бъде преследван от закона и подведен под наказателна отговорност.

„Смятаме, че е крайно време Ахмед Доган да понесе отговорност за това, което прави през последните 20 години като лидер на една антибългарска, религиозна, турска, етническа партия", каза Костадин Костадинов.

Другият заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки предупреди, че ако нещата не се променят, камъните ще бъдат хвърлени по сградата.

„С тази купчина камъни, които ще построят нашите момчета и момичета от младежката организация, предупреждаваме съвсем символично и твърдо хората, които обитават тази сграда последните 20 години, че камъните днес ще бъдат тук отпред, ако нещата не се променят и не ги видим там, където им е мястото, а някои от тях добре го познават, в трудово-изправителните общежития, тези камъни от тротоара тук ще влязат в сградата. Ще видите с купчината камъни сега колко ще трябва да поработи господин Доган, за да си изработи тези пари, като един добър специалист, предполагам, че и добре се справя и с лопата, и кирката", добави още Джамбазки.

ВМРО струпа камъни пред централата на ДПС
netinfo