Зимата се завръща
Зимата се завръща / Dariknews.bg

Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщиха Агенция „Пътна инфраструктура". Заледени и хлъзгави са пътните настилки в Смолянска област. Пътищата се опесъчават. Въведени са ограничения и в трите прохода - Пампорово, Превала и Рожен. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. Пътните настилки в равнините части са сухи, а по високите участъци са частично заледени и заскрежени. Сняг вали в района на Добрич и Силистра.

Опасност от падащи камъни има в районите на прохода Троян-Кърнаре, област Смолян, Искърското /от Нови Искър до Елисейна/ и Кресненското дефилета и по пътищата София - Самоков, Асеновград-Смолян, Югово - Лъки, Кричим- Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, в района на Мечи дол и района на Козница, Белица-Загражден, Кочериново-Рилски Манастир. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.

От МВР посочват, че всички превозни средства трябва да бъдат с вериги, а товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета, когато преминават през прохода Рожен, Пампорово и Превала. В участъка от Батак за Доспат и от Белово до Юндола-товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета.

На 8-ми март снеговалежът ще обхване цялата страна и ще се образува снежна покривка. В Дунавската равнина и Източна България ще духа умерен до силен североизточен вятър и ще се образуват виелици и навявания. Минималните температури ще бъдат между минус 5 и 0, максималните между минус 1 и 4 градуса.