Лев Инс излиза с официално становище след ареста на Алексей Петров
Лев Инс излиза с официално становище след ареста на Алексей Петров / снимка: Sofia Photo Agency

Ръководството на "Лев Инс" ще коментира актуалното развитие на събитията около застрахователната компания. След ареста на бившия агент на ДАНС Алексей Петров, започна данъчна проверка на корпорация "Лев" и дружество "Лев Инс", а от комплекс "Спартак" бяха иззети документи, компютърни файлове и компютри.

Почти веднага след акцията, от "Лев Инс" разпространиха съобщение до медиите, в което изразиха "недоумение" за причините, довели до внезапното затваряне на офисите на компанията. Тогава компанията се определи като трета по големина на застрахователния пазар с над 700 000 клиенти, сред които Министерство на отбраната, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Правителственият Авиоотряд, ДФ "Земеделие" и редица други държавни институции.

Данъчните нито потвърдиха, нито отрекоха информацията, че Алексей Петров дължи над 1,5 млн. лева данъци. Самият Петров се обяви за един от най-големите данъкоплатци в страната, който притежава легален бизнес. Той заяви, че арестът му е заради засегнати банкови интереси и дори представители на Съюза за стопанска инициатива съобщиха за Дарик, че бившият агент на ДАНС може да посочи имената на банките, участници в картел за нивото на лихвите по кредитите. От съюза обаче отказаха да коментират дали Петров е засегнал и интереси в застрахователния пазар.