Мартин и Сити ще преиграват срещу Стоук за купата
Мартин и Сити ще преиграват срещу Стоук за купата / netinfo
Българският национал Мартин Петров и неговият Манчестър Сити ще преиграват двубоя си от турнира за Купата на Англия срещу Стоук Сити. В мач от петия кръг на надпреварата двата тима не успяха да излъчат победител и ще премерят отново сили, но този път на стадион „Британия”.

На „Ийстландс” двубоят тази вечер завърши при равенство 1:1 след голове на Шон Райт Филипс и Рикардо Фулър за гостите от Стоук. Мартин Петров започна мача като титуляр, но остана на терена до 62-ата минута, когато бе заменен от Роке Санта Крус.

Момчетата на мениджъра Роберто Манчини поведоха в резултата в 11-ата минута чрез английския национал Райт Филипс. Крилото се разписа след много груба грешка в отбраната на „грънчарите”. Първо вратарят Томас Сьоренсен излезе неразчетено и позволи да бъде прехвърлен елементарно, а притичалият бранител Райън Шоукрос не успя да се намеси адекватно и подари топката на Филипс, който от един метър на празна врата откри.

Въпреки ранния гол Сити не успя да се възползва от предимството и да реализира второ попадение и до голяма степен да реши всичко в мача. През второто полувреме гостите от Стоук съумяха да стигнат до гол, с който доведоха мача до преиграване. Рори Делап изпълни своя специалитет – силен тъч в наказателното поле, където Рикардо Фулър от близко разстояние с глава вкара за 1:1.

В самия край на срещата Гарет Бари имаше великолепен шанс да подари победата на домакините, но ударът му с глава бе отразен блестящо от Сьоренсен.

Ответният двубой, който ще реши кой ще продължи на четвъртфиналите в турнира ще се играе на 24 февруари.