Внасят промяна в закона Лечение вместо затвор за наркозависими
Внасят промяна в закона Лечение вместо затвор за наркозависими / sxc.hu

Национално сдружение "Майки срещу дрогата" ще бъде регистрирано до края на 2010 г. Ще бъдат създадени филиали  в София, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Казанлък и Поморие. Това съобщи Веселина Божилова, председател на сдружение "Майки срещу дрогата" в Пловдив. Проектът "Майчина съпротива срещу наркотиците" е на стойност 25 хил. лева и се финансира от МАТАР КАП - Холандия. Той е продължение на миналогодишната инициатива на сдружението, когато бяха създадени родителски групи в Ямбол, Габрово и Монтана, обясни Веселина Божилова.

Целта на проекта е да се подкрепят родители на наркозависими деца, които търсят подкрепа, но на мястото в което живеят няма подобна организация.

През 2010 г. от "Майки срещу дрогата" ще внесат ново предложение за промяна в закона в полза на алтернативата "Лечение вместо затвор" за наркозависими. Тази възможност вече е предвидена в законодателствата на европейските страни, заяви Веселина Божилова.

Отворен ден всяка сряда от 15 до 20 часа е другата новост, която планират от Сдружение "Майки срещу дрогата" на ул. "Арда" 9а.