ОФК Сливен победи Спартак /Пд/ в контрола
ОФК Сливен победи Спартак /Пд/ в контрола / netinfo

ОФК Сливен се наложи с 1:0 над втородивизионния Спартак /Пд/ в контролна среща на стадион "Хаджи Димитър"  пред около 400 зрители на 9 октомври.

Капитанът на „войводите" Мирослав Миндев се завърна срещу Спартак на терена след дълго лекувана контузия. Старши треньорът на Сливен Деян Петков през първото полувреме на проверката заложи на титулярния състав, като първата смяна бе извършена още в 13-ата минута. На мястото на Стефан Киков влезе Илия Илиев. Единственият гол в мача падна в 42-ата минута, когато капитанът Мирослав Миндев бе спънат в наказателното поле и главният рефер на срещата Райчо Райчев отсъди единадесетметров наказателен удар. От точката за изпълнение на дузпата Деян Христов изведе „войводите" с гол преднина. 

В началото на второто полувреме в игра влязоха вратаря Петър Денчев и Явор Въндев. В 53-ата минута Димо Бакалов и Мирослав Миндев бяха заменени от Станислав Радев и Цветомир Валериев. В 70-ата минута Живко Динев бе сменен от Бейсин. „Войводите" на няколко пъти имаха възможност да увеличат резултата, но не успяха да вдигнат головата си преднина. Една от най-чистите възможности бе на Мирослав Миндев, който остана сам срещу вратаря, но не можа да го преодолее по най-добрия начин и топката премина встрани от вратата на Спартак.

Заради спречкване между Мартин Ковачев и влезлият като резерва Любомир Чернев двата състава завършиха с по 10 души на терена. Ковачев и Чернев се отправиха към душовете в 82-ата минута, след като съдията Райчев им показа червени картони. В оставащите минути до края на срещата не бяха сътворени опасни голови положения и пред двете врати и мачът завърши с победа на Сливен.

Следващата седмица отборът на Сливен ще бъде домакин на състава на Черноморец /Бс/ в мач от 9 - кръг на А професионална футболна група. Мачът ще се играе на 16 октомври от 16.00 часа на ст. „Хаджи Димитър".

Главен съдия бе Райчо Райчев

Голмайстори: 42'/д/ - Деян Христов ОФК Сливен

Жълти картони: 41' Димитър Димитров Спартак /Пд/

                            75' Любомир Чернев  Спартак /Пд/

Червени картони: 82' Мартин Ковачев ОФК Сливен

                               82' Любомир Чернев    Спартак / Пд/