Бой с ножове заради момиче
Бой с ножове заради момиче / снимка: Sofia Photo Agency
Бой с ножове заради момиче
22388
Бой с ножове заради момиче
  • Бой с ножове заради момиче

16-годишно момче бе ранено с нож в главата след сбиване на група ученици. Младежът бил нападнат с боксове и ножове от три други момчета. Боят е станал заради момиче. Пострадалото момче е ученик в 10-о СОУ в „Младост". Той е настанен в "Пирогов", без опасност за живота. Нападателите са задържани от полицията след преследване в квартала.

Сценката се разиграла в непосредствена близост до 69-то училище. Момчетата са се сбили заради момиче с името Дженифър, което учи в 10 СОУ в „Младост", при което 18-годишният  Константин Костов извадил нож и ранил своя конкурент. Сред момчетата в училището Константин е известен като рапър с псевдоним Коко Джи.

Директорката на 69-то училище Живка Гаврилова разказа за Дарик как боят се е състоял пред групичка деца, които не са реагирали по никакъв начин.

Живка Гаврилова: „Видях го Константин Костов. В последствие полицаите ми съобщиха, че децата са им казали, че той е основният, който е имал пререкание с ученик от 10-о училище, но той понеже ме познава, много бързо изчезна. Аз видях другото момче, което имаше кръв по него. Казах на децата да отидат при охраната и да им кажат да извикат полицията, защото децата не искаха да се разотидат. Полицаите ме информираха, че заради някаква госпожица Дженифър, от 10-о училище, са се сбили".

Ето какво разказа за инцидента началникът на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева:

По сведения на директорката на училището г-жа Гаврилова инцидентът е станал около 11.00 часа, извън двора на училището. Тя е била повикана от ученици и от охраната и лично е слязла долу. Сбили са се две момчета, едното от които е ученик на 69-то училище - ученик от 9-и клас. Пострадалото момче е от 10-о училище. Поводът за побоя тепърва ще се разследва, но по думите на децата причина за сбиването е бил спор за момиче от 10-о училище. Пострадалото момче има прорезна рана. Настанено е в „Пирогов", няма опасност за живота му. В 69-о училище вече е обявен извънреден педагогически съвет за вторник. 

Притеснена ли сте от този случай, все пак е поредният само за една седмица?

Изключително притеснени сме всички. Би трябвало да споделя и притеснението на директорката, която бе смутена от факта, че двете момчета са си нанасяли удари пред погледа на възрастни хора и други техни съученици, които не са реагирали.

В понеделник след сбиване във Варна почина 16-годишен ученик от Техническата гимназия в града. Пред погледите на свои съученици той беше нокаутиран до смърт от една година по-малък от него кикбоксьор. Отново никой не се е опитал да разтърве момчетата и да сложи край на агресията.