Полицията задържа чужденци, отглеждали марихуана
Полицията задържа чужденци, отглеждали марихуана / cнимкa: Sofia Photo Agency

Полицията във Варна е задържала трима чужденци, които са отглеждали марихуана, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в крайморския град. Тримата мъже са на възраст 30, 31 и 45 години. Те са задържани за 24 часа в поделения на МВР във Варна.    

При специализираната полицейска операция вчера са намерени и иззети 110 саксии с марихуана и около 30 килограма изсушена тревиста маса от същата дрога. Реализацията е след сигнал, че голямо количество канабис, е засято в частен имот в село Осеново, община Аксаково, съобщава БТА. В операцията са участвали екипи от управлението на МВР в Аксаково, секторите "Противодействие на организираната и тежката престъпност" и "Криминална полиция" и отдела "Полицейско разследване" на областната дирекция. Действията са извършени под ръководството на Варненската окръжна прокуратура.

Проверени са общо три имота в селата Осеново и Климентово. Имотите са стопанисвани от чужди граждани. Освен саксиите и сухата "трева" са иззети семена, инкубатор за разсад, торове и препарати, уреди за измерване на киселинност, филтри и други приспособления за сушене и съхранение на марихуаната. От домовете са иззети мобилни телефони, СИМ-карти, лаптоп, фотоапарат със снимки на растенията в различни фази на развитие, документи за банкови сметки и банкови преводи.

Материалите са докладвани на прокуратурата. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняването на случая продължава.