Плугчиева гласува въздържал се за новия кабинет
Плугчиева гласува въздържал се за новия кабинет / снимка: Sofia Photo Agency
Плугчиева гласува "въздържал се" за новия кабинет
21444
Плугчиева гласува "въздържал се" за новия кабинет
  • Плугчиева гласува "въздържал се" за новия кабинет

Меглена Плугчиева - досега вицепремиер, наблюдаващ изразходването на европейските фондове, беше единственият депутат от БСП, който гласува не "против", а "въздържал се" за новия кабинет. Пред журналисти тя обясни, че според нея и в новото правителство има нужда от човек, който да наблюдава как се харчат европейските пари.

„Бях против структурата на правителството, защото темата е изключително важна и не бива да бъде пренебрегвана и подценявана, а напротив - трябва да се продължи постигнатото и то на най-високо политическо ниво, трябва да има вицепремиер и съответно структура, на която да бъдат дадени допълнителни пълномощия според отговорностите. В случая при мен имаше асиметрия между отговорности и правомощия", каза Меглена Плугчиева.

„Гласувах с „въздържал се", защото смятам, че това е начин да се даде шанс на правителството и си запазвам правото да бъда обективна и изключително строга опозиция, когато се налага, а ако се налага - и да го подкрепя. Няма да се въздържам никога да критикувам открито, смело и директно, независимо кой е", обясни още Плугчиева.