Център за социална рехабилитация на деца с увреждания отваря врати по проект
Център за социална рехабилитация на деца с увреждания отваря врати по проект / netinfo

Център за социална рехабилитация и интеграция на деца с увреждания ще отвори врати в Плевен до месец. Новата социална услуга е за деца с физически и интелектуални затруднения и стартира по проект "Разширяване на социалните услуги, предоставяни в Регионален семейно-консултативен център към БАЛИЗ". 

Капацитетът на центъра е 30 деца, а екип от 7 специалисти ще полагат грижи за тях. В екипа влизат ръководител, психолог, социален работник, ерготерапевт, логопед, специален педагог хигиенсит. Специалистите ще работят с децата на място по домовете им и с посещения по график в центъра, които ще се извършват със специализиран транспорт.

Проектът е партньорски и се реализира от сдружение БАЛИЗ, Община Плевен, Ресурсния център и Сдружение на ергортерапевтите "Национална асоциация за социална активност". Целта на новата социална услуга е да помогне за повишаване качеството на живот на децата с увреждания и на техните семейства. Стойността на проекта е 20 334  лева, а продължителността му е 6 месеца.

Финансирането е по фонд "Социално подпомагане" към Министерство на труда и социалнат политика. Планира се след приключването на проектните дейности центърът да продължи да работи като държавно делегирана дейност.