Полагат тялото на Джако в стъклен ковчег?
Полагат тялото на Джако в стъклен ковчег? / снимка: БГНЕС

Тялото на Майкъл Джексън може да бъде изложено в стъклен ковчег. Семейството на Краля на попа обсъжда възможността тялото му да бъде поставено в прозрачен ковчег, така че феновете му да могат да си вземат сбогом с него.

Идеята обаче разделила братята и сестрите му и неговите родители, защото майката Катрин и бащата Джоузеф са последователи на Йехова и според вярата им е важно тялото да бъде погребано скоро след смъртта. "Идеята причини вътрешен стрес в семейството. Стъкленият ковчег ще предизвика толкова голям обществен интерес, че ще бъде трудно да се направи организация. Ще пристигнат хора от другия край на света. Въпросът е какво би предпочел Майкъл?", споделя източник пред британската преса.

Появиха се информации, че тялото на Джексън ще бъде върнато в неговото ранчо "Невърленд" в централна Калифорния в четвъртък. За по-късно тази седмица се планира и излагането му за отдаване на последна почит, предаде Ройтерс. Автоколона от 30 коли ще съпроводи тялото на Джексън до ранчото му, което се намира близо до град Лос Оливос, северно от Санта Барбара, съобщиха телевизия Си Ен Ен и уебсайтът Ти Ем Ез, като цитират полицейски служители.

Развлекателният новинарски сайт Е!Нюз цитира говорител на шерифския отдел на Санта Барбара, според когото в момента пътната полиция на Калифорния урежда въпросите, свързани със сигурността по прехвърлянето на тялото от дома на семейство Джексън в Лос Анджелис до "Невърленд", съобщи БТА.

Телевизионната мрежа Си Ен Ен заяви на уебсайта си, че публичната раздяла с
мегазвездата на световната музика ще се състои този петък. Според развлекателния сайт TMZ.com, който пръв разпространи вестта за кончината на Джексън обаче, това може да стане в петък или в събота. Представители на семейство Джексън все още не са направили коментар по съобщението.

Единствено бащата на Майкъл Джоузеф Джексън съобще по-рано, че синът му няма да бъде погребан в своето знаменито ранчо. Помолен от журналистите да коментира активно циркулиращия в медиите слух, че Джексън ще бъде погребан в "Невърленд", неговият баща бе категоричен: "Това не е истина". Той отбеляза, че за момента плановете относно погребението още не са окончателно решени, тъй като семейството очаква резултатите от проведената от частен паталогоанатом аутопсия.

В родното място на Джексън в Гари, Индиана, също е планирана заупокойна служба. Тя ще се състои на 10 юли, каза Лалоса Бърнс, говорителка на кмета на града. Тя добави, че службата ще бъде на стадиона" Ю Ес Стийл Уъркс" и че няма информация за планираната в Калифорния служба.

Междувременно след смъртта на Джексън в четвъртък феновете му научиха малко повече за неговия живот. Американски сайт публикува странно интервю с Джордан Чандлър, детето, което обвиняваше изпълнителя в сексуално посегателство през 1993 г., в което то признава, че е излъгало заради баща си.

"Нямах намерение да лъжа и да разруша репутацията на Майкъл Джексън, но баща ми поиска да излъжа. Вече не мога да кажа на Майкъл колко съжалявам и никога няма да си простя", разкайва се Джордан, който през 1993 г. беше на 13 години. Неговите обвинения предизвикаха скандал, който опетни репутацията на Джако до края на живота му. "За първи път вече не мога да понасям тази лъжа. Майкъл Джексън не ми е направил нищо, всичко това бяха лъжи на баща ми, който вече не искаше да бъде беден", допълва Чандлър.

Заведеното срещу певеца дело завърши, след като Джексън се съгласи да плати на семейството на Джордан Чандлър 22 милиона долара. В откъси от аудиозапис бащата на Джордан заявява: "Ако планът ми се изпълни, ще спечеля много. Нямам какво да губя, ще получа всичко, което желая и те ще бъдат разорени завинаги".