10 000 се събират на протест в София
10 000 се събират на протест в София / снимкa: DarikNews
10 000 се събират на протест в София
20408
10 000 се събират на протест в София
  • 10 000 се събират на протест в София

Около 10 000 души се очаква да се включат в протестния митинг, организиран от КНСБ, съобщи вицепрезидентът на синдиката Валентин Никифоров.

От 10.30 до 12.30 часа шествието ще премине от пл. „Македония", през бул. „Христо Ботев", до Министерски съвет. По думите на Никифоров е поискана среща с премиера Сергей Станишев, на която представители на протестиращите ще искат парламентът да оттегли новия Закон за събиранията, митингите и демонстрациите. Те се противопоставят и срещу внесените промени в Кодекса на труда, както и срещу решението за замразяване на бюджетните заплати.

„В демонстрацията ще се включат протестиращи от 34 различни браншови организации", каза Никифоров и допълни, че протестиращите ще се организират в няколко лъча, като ще блокират централни улици в София.

През центъра на София ще премине демонстрация на автопревозчите, от осем ТИР-а и два автобуса. Те ще се придвижат от "Цариградско шосе" до площад "Независимост".

Никифоров изрази готовност на КНСБ за национална стачка и заяви, че в демонстрацията няма да бъдат допуснати политически партии и изявления.