Астропарти организират в Байкал
Астропарти организират в Байкал / netinfo
Астропарти организират в Байкал
20115
Астропарти организират в Байкал
  • Астропарти организират в Байкал

Нестандартно забавление и същевременно обучение по физика и астрономия се провежда на брега на Дунав през последните четири години. И тази година не е изключение - в село Байкал ще има астропарти. То се организира традиционно от 2005 година насам и събира любителите-астрономи от България, а вече и от чужбина.

Инициативата е под патронажа на кмета на Община Долна Митрополия Александър Печеняков. Този път всички прояви ще бъдат свързани с Международната година на астрономията и Европейската година на творчеството и иновациите. Програмата на "Астро парти Байкал 2009" включва дейности с ученици и учители, които провокират любов към науките физика и астрономия.

Организатори на проявата са Министерство на образованието и науката, Община Долна Митрополия, Националният дворец на децата, РИО Плевен и Общински център за извънкласни дейности и занимания по интереси - село Байкал. Астропартито ще бъде открито официално днес следобед в 15.30 часа.

За програмата на нестандартното забавление за ученици и учители попитахме Иво Джокин, директор на Общинския център по извънкласни дейности и занимания по интереси в село Байкал.
/пордобности в прикачения файл/

Утре участниците в астропартито ще наблюдават водолюбиви птици и ще им бъдат връчени сертификати за любител-астроном. Те ще получат документ за участието си в научното парти лично от кмета на община Долна Митрополия Александър Печеняков и Боряна Бончева от астрономическа асоциация в София.