Шест детски площадки за 60 000 лева откриха в Банско
Шест детски площадки за 60 000 лева откриха в Банско / netinfo

Шест детски площадки бяха официално открити в Банско. Стойността на инвестицията е 60 000 лева. Кметът на община Банско Александър Краваров,  заедно с ръководството на общинска администрация  и председателя на Oбщински съвет - Георги Икономов, преряза  лентите на новоизградените площадки в курортния град, които се намират на няколко централни улици.


Шест детски площадки за 60 000 лева откриха в Банско
netinfo

Съоръженията са сертифицирани съгласно наредбата за изграждане и поддържане на детски площадки за деца от 3 до 8 години, съобщиха от кметска администрация.
“Доволен съм от това, което направихме за децата и ще продължим да изграждаме спортни и детски площадки, но грижата по опазването им е на всички граждани” каза Александър Краваров.


Шест детски площадки за 60 000 лева откриха в Банско
netinfo
Зам.-кметовете Сашка Въчова, Петър Баряков, Лазар Захов и секретарят на общината Веселинка Дурчова подариха играчки на децата от всички площадки. 
Родителите изказаха своята благодарност за новите съоръжения, където  децата могат да играят на воля.

Кметът Александър Краваров обеща в град да бъдат изградени още четири площадки в различните квартали на града и две в парковете. Най-голямата детска площадка ще бъде в градския парк и се очаква да бъде готова след един месец. Люлки и пързалки ще има и в новия градски парк на ул. “Иконом Чучулаин”.


Шест детски площадки за 60 000 лева откриха в Банско
netinfo
В същото време по проект “Красива България” се подменят и изграждат оградите и детските съоръжения на всички детски заведения в община Банско. Проектът е на стойност 200 000 лева.