Спектакълът Уникалните гласове, с учaстието на ансамбъл Българе, гостува в Шумен
Спектакълът Уникалните гласове, с учaстието на ансамбъл Българе, гостува в Шумен / netinfo

Спектакълът „Уникалните гласове”, в който участие взема и ансамбъл „Българе”, ще бъде поставен на шуменска сцена. Премиерата е на 17 март от 19 :00 ч. Това каза на пресконференция режисьорът, сценарист и продуцент на спектакъла Христо Димитров, който продуцира и ансамбъл „Българе”. Това ще бъде второ преставление на „Уникалните гласове”, като първата изява е била през миналата година в Пловдив.

 

 „Спектакълът е нещо наистина уникално, хората, които ще го гледат ще останат очаровани’, заяви г-н Димитров. Участие в представлението ще вземат освен тримата изпълнители – Кирил Илиев, Петър Петканов и Веселин Вачев, танцьора Алфредо Торес, както и балерини от Националния балет и солисти от Националната опера.

 

В Шумен спектакълът ще бъде представен под патронажа на кмета на общината Красимир Костов. „Важна беше подкрепата на община Шумен, с която работим изключително лесно”, каза още Димитров. Той съобщи, че цените на билетите ще бъдат 10, 15 и 20 лв.

 

Христо Димитров съобщи, че на 25 март ансамбъл „Българе” ще гостува в Русия, където ще представи България, по държавна поръчка, с българо-руска копродукция на „България през вековете”. На 11 април „Българе” ще представи американската версия на спектакъла „Това е България” на Бродуей в Ню Йорк. Ансамбълът ще бъде в САЩ общо 14 дни, като освен в Ню Йорк, ще има изяви в Чикаго, Бостън и Вашингтон." Това ще бъде първата българска изява на Бродуей", каза още г-н Димитров.