Бербатов: Искам дубъл с Манчестър Юнайтед
Бербатов: Искам дубъл с Манчестър Юнайтед / netinfo
Българският национал Димитър Бербатов заяви в интервю за списание FourFourTwo, че се надява през тази година тимът на Манчестър Юнайтед да повтори успехите си от миналия сезон и отново да завоюва титлата в Англия и трофея в Шампионската лига.

През май миналата година „червените дяволи” спечелиха двете ценни отличия, преборвайки тима на Челси, а тогава българинът все още защитаваше цветовете на Тотнъм Хотспър. Бербатов вярва, че Юнайтед има сили да постигне същите успехи за втора поредна година.

„Манчестър Юнайтед принадлежи на Шампионската лига. Те са шампиони с невероятна история. През миналия сезон отборът спечели Шампионската лига и първенството в Англия. Това постижение е мечта за всеки играч, но за съжаление тогава аз не бях в тима. Сега съм тук и искам това да се случи отново”, коментира Бербатов.

„Аз идвам от малка страна и да бъда тук и да бъда част от този отбор е невероятно. За две години в Тотнъм постигнах много, но сега съм тук и мога да кажа, че това е най-големият клуб в света”, продължи българинът.

„Тотнъм ми даде шанс в английския футбол, даде ми шанс да покажа качествата си. Наистина ценя всичко, което те направиха за мен и искам да изкаже благодарността си. Накрая обаче трябваше да напусна, защото исках да се развивам. Когато ми казаха, че сър Алекс Фъргюсън проявява интерес към мен, моят отговор бе „да””, сподели още бившият нападател на ЦСКА и Байер Леверкузен.