Класически Байерн срещу Стяуа, Лион с три точки от Флоренция
Класически Байерн срещу Стяуа, Лион с три точки от Флоренция / netinfo
Байерн Мюнхен постигна класическа победа с 3:0 срещу Стяуа Букурещ на своя „Алианц Арена” в мач от група F от груповата фаза на Шампионската лига. В другата среща от потока Олимпик Лион постигна успех с 2:1 при гостуването си на Фиорентина.

По този начин фаворитите в групата Байерн и Лион продължават напред в турнира, а победителят в групата ще бъде определен в пряк сблъсък във Франция. Стяуа и Фиорентина пък ще определят кой да продължи в турнира за Купата на УЕФА.

Първото полувреме на „Алианц Арена” завърши при нулево равенство, въпреки обстрела, на който бе подложен вратарят на гостите Запата.

Мирослав Клозе откри резултата в 57-мата минута. Масимо Одо центрира отляво към Рибери, който с глава подаде към немския национал, който пък от 5 метра без проблеми вкара за 1:0.

4 минути по-късно другият нападател на баварците Лука Тони вкара първия си гол в Шампионската лига след точен удар с глава и асистенция на Клозе.

Голаджията от полски произход вкара втория си гол в 71-вата минута. Контраатака за баварците бе започната от Зе Роберто, който подаде към Рибери. Французинът бе проблеми се измъкна от отбраната на Стяуа и намери непокрития Клозе, който оформи крайното 3:0.

Във Флоренция Макун откри резултата в 15-тата минута след асистенция на Бензема. Звездата на Олимпик ознаменува добрата си игра и с гол в 27-мата минута, когато се възползва от пас на Жуниньо, премина през трима противникови футболисти и от 20 метра вкара в левия ъгъл на Фрей.

Джилардино намали резултата в края на първата част, след като засече с глава перфектно центриране на Джилардино, но това се оказа почетното попадение за „виолетовите”.

Класиране:

1. Лион 11

2. Байерн 11

3. Фиорентина 3

4. Стяуа 1