Огнян Стефанов бе изведен от реанимация
Огнян Стефанов бе изведен от реанимация / БГНЕС

Журналистът Огнян Стефанов се чувства добре и вече е изведен от реанимация, съобщи директорът на Военно-медицинска академия бригаден генерал Стоян Тонев. Той допълни, че журналистът се възстановява бързо след направените му операции и че в понеделник Стефанов ще продължи лечението си в санаториум в Банкя.

Четирима неизвестни нападнаха журналиста Огнян Стефанов, главен редактор на електронното издание “Frognews”, късно вечерта на 22 септември. Това стана на бул.”Петко Каравелов” 38 в столицата, пред ресторант “Кипарисите”. На излизане от ресторанта, по пътя към автомобила му, той бе нападнат от четирима мъже, облечени с тъмни дрехи и шапки, които го пребиха с чукове и метални прътове. Пострадалият Огнян Стефанов бе настанен във Военно-медицинска академия с опасност за живота.

Побоят над главния редактор на “Frognews” бе свързан с публикации в сайта "Опасните новини". Според медиите зад сайта "Опасните новини" стоят бизнесменът Младен Мутафчийски и самият Огнян Стефанов. В съдружие двамата управляват и интернет изданието “Frognews”.

Преди месец, Стефанов написа статия в сайта си, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван с подозренията, че той създава “Опасните новини”. Стефанов отрича да е автор на публикациите в този сайт.

В "Опасните новини" се появи публикация, в която Стефанов и Мутафчийски признават, че са пускали неверни информации, за което се извиняват. Стефанов и Мутафчийски отрекоха да са писали подобно писмо. Преди това стана ясно, че човек от техническия персонал на сайта е бил разпитван 7 часа от служител на ДАНС, припомня БГНЕС.