Диплома за три професии с една магистратура в ПУ
Диплома за три професии с една магистратура в ПУ / netinfo
Водещи на музикални предавания, музикални редактори и тонрежисьори ще подготвя магистратурата „Музика и медии”, една от най-новите в ПУ за тази година. За първи път една образователна програма осигурява квалификация за три професии едновременно, обясни ръководителят на Катедра „Музика” към Педагогическия факултет на висшето учебно заведение доц. Таня Бурдева. 3-семестриален задочен ще бъде курсът на обучение по тази програма, както и по другите две нови музикални магистратури - „Ръководство на вокални и инструментални състави”, “Вокално изпълнителско изкуство в музикално-сценичните жанрове”. Семестриалните такси са съответно 500 лв. за „Музика и медии” и по 400 лв. за другите две в Катедра „Музика”. Кандидатите за тях трябва да имат бакалавърска степен по музикална специалност, без значение дали са инструменталисти или вокални изпълнители, уточниха от Педагогическия факултет.

Общо 143 магистърски програми предлага Пловдивският университет „Паисий Хилендарски” за тази академична година. Във Факултета по математика и информатика ще има 4 курса за допълнителна квалификация на учители и кандидат-студенти, а в Педагогическия – 5 специализации по психология и оценка на риска.

Най-скъпата такса е за магистратурата по „Медицинска химия” – 800 лева, но кандидатите ще я изучават само 2 семестъра, а най-евтината е 250 лева - за „Английски език и методика” задочно обучение, която е с 6-семестриален курс на обучение.

Подаването на документи за магистърските програми на Пловдивския университет е от 15 до 30 септември, съобщиха от Учебен отдел. Справочникът с подробна информация ще бъде в книжарницата на Ректората от другата седмица.