Обсъждат забавянето на строеж на хипермаркет
Обсъждат забавянето на строеж на хипермаркет / netinfo
Община Враца изпрати писмо-покана до фирма “Бугарис”, заради просрочен с 1 година краен срок на договор за строеж. Става въпрос за изграждане на търговска сграда в ж.к. “Медковец”. Договорът е сключен 24.03.2006 г. и според него хипермаркетът е трябвало да е готов до 24.04.2007 г.

Просроченото време за неизпълнение на поръчката подлежи на санкции, които двете страни трябва да уточнят. Неустойката е върху размера на продажната цена от 469 344 лв + 200 хил. лева за подобряване на съществуващата инфраструктурата в региона.

Договорът за неустойката обаче, се базира върху едновременното неизпълнение на три условия. В случая не е изпълнено едно – условието за срока на изграждане. Фирма “Бугарис” е закупила земята от Общината срещу 170 лв. за квадратен метър, а на частни собственици, за окрупняване на имота, е заплатила по 139лв., уточниха още от кметството. Общата сума за инвестиции е 4,5 млн. лева.

След изтичане на седемдневения срок за среща, посочен в писмото, общината ще търси правата си по съдебен път, заявиха от администрацията.