Петков: ОДС е разпъвало „чадър” над Куйович
Петков: ОДС е разпъвало „чадър” над Куйович / снимка: Sofia Photo Agency
Вътрешният министър Румен Петков присъства на дебатите в пленарната зала и отхвърли всички отправени му обвинения по случая Куйович. Той бе категоричен, че ДСБ не подкрепя доклада, защото в него се съдържат истини, които не са приятни за правителството на Иван Костов.

По думите му яркото доказателство за това как едно правителство е създало пълен комфорт на вече осъдено лице са фактите, че Будимир Куйович с присъда от 2000 г. на следващата година вече е имал статут на постоянно пребиваващ в страната ни. Преди това, през 1997 и 1999 г. сръбският наркотрафикант е имал статут на временно пребиваващ. Ето още какво каза по случая „Куйович” Румен Петков:

И опитът за прехвърлянето на проблема от „болната глава на здравата” е, че тези, които го поканиха в България, които му издадоха документи, включително за постоянно пребиваващ в България, тези, които му създадоха пълен комфорт и недосегаемост, се опитаха да обвинят тези, които са го арестували, че му правят „чадър” и това българското общество трябва да го разбере на базата на фактологията, която беше изложена и в доклада. Тук прозвуча един апел, вътрешният министър да не се свива като мома. Нито имам момински навици, аз съм естет и ценител на женската красота, но веднага искам да кажа, че когато става дума за съд, когато г-н Сидеров е подсъдим от вероятно от година и повече, той намира всички начини да покаже нещо моминско, нещо девствено, за да не стигне до съдебната зала.