БСП стои зад Румен Петков
БСП стои зад Румен Петков / снимка: Sofia Photo Agency
Ръководството на БСП не е обсъдило въпроса с оставката на вътрешния министър Румен Петков заради скандалите в МВР, стана ясно след днешното заседание на ИБ на партията. Позицията на социалистите е, че вътрешният министър не е имал нерегламентирани контакти с разработвани от службите лица от престъпния свят.

МВР министърът Румен Петков е обяснил по време на заседанието на Изпълнителното бюро, че срещите му с разработваните лица са били регламентирани, съобщи секретарят на ИБ на БСП Антон Кутев и добави:

Това, което знаем ние, е, че не става дума за хора от сивия сектор и че в крайна сметка всички контакти, твърди той, са регламентирани.

„Говорителят на БСП Ангел Найденов добави, че контактите на Румен Петков са били регламентирани, защото на срещите му с въпросните разработвани лица са присъствали оперативни работници. Срещите са се осъществили по тяхно предложение и са документирани според правилниците и външните инструкции на МВР”.

„Доколкото въпросът с оставката на министър Петков на днешното заседание на ИБ на БСП не е бил обсъждан, нямате основание да считате, че има промяна към момента в отношението на Изпълнителното бюро”, каза още Найденов.

Попитан как се отразява на имиджа на БСП фактът, че вътрешният министър и член на соцпартията е седял на една маса с разработвани лица, като например братя Галеви, Ангел Найденов коментира:

Добре е за имиджа на БСП да застава винаги, когато се правят усилия за ефективно противодействие в борбата с престъпността и корупцията.

Според Найденов особената активност на ДСБ по темата е своеобразно продължение на вота на недоверие към кабинета, по време на който опозицията не е предоставила достатъчно факти за корумпираност на правителството.