Без правителство, отиваме на предсрочни избори
Без правителство, отиваме на предсрочни избори / снимка: БГНЕС
Без правителство, отиваме на предсрочни избори
91792
Без правителство, отиваме на предсрочни избори
  • Без правителство, отиваме на предсрочни избори

Правителство в рамките на този парламент няма да има. Страната ни отива на предсрочни избори. Това става ясно след последната среща на ГЕРБ с Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

ГЕРБ може да участва с министри в евентуален нов кабинет?

След разговорите председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира: "Искаме да ви информираме, че в рамките на 4-5 дни водихме много интензивни разговори, за да можем да намерим пресечните точки и да съставим правителство в 43-я парламент с мандата на Реформаторския блок. За нас никога не е било самоцел от нито една от политическите формации, които участваха в разговорите, властта. Винаги сме залагали, че трябва да има принципно съгласие, за да можем да се обединим и да вървим в остатъка от 2 години от сегашния мандат на 43-тото Народно събрание. Мога да кажа, че има определени различия, по които не можем да стигнем до консенсус и от тази гледна точка, съобразявайки се с обществените нагласи за предсрочни парламентарни избори, не сме в състояние в 43-я парламент да стигнем до принципно съгласие за секторни политики и да продължим да управляваме с имащото парламентарно мнозинство".

Реформаторите готови с номинацията за премиер, бил смел и консенсусен?

Без правителство отиваме на предсрочни избори
netinfo

Найден  Зеленогорски уточни, че 6-7 дни са поработили доста сериозно: "Всеки имаше своите важни теми, по които държеше да постигнем единство. Очевидно е, че това не се получи. Нашите теми, знаете много добре, бяха съдебна реформа, антикорупционния закон. За нас е очевидно, че в рамките на този парламент ние не можем да постигнем ефективно целите си".

Цветанов: Ако има правителство в рамките на този парламент, ще е съвсем скоро

Без правителство отиваме на предсрочни избори
netinfo

Валери Симеонов припомни, че техните приоритети са пенсиите, борбата с престъпността, мигрантският поток, реформите в енергетиката и в икономиката: "Аз съм уверен, че тези теми ще бъдат разработени и реализирани в следващото Народно събрание. Поне едно доказахме - че не сме страхливци, че сме смели хора, които няма да тръгнат срещу нагласите на собствения си народ. За съжаление напоследък нагласите вече са за избори".