Започва евакуацията на цивилни и бунтовници от Източен Алепо
Започва евакуацията на цивилни и бунтовници от Източен Алепо / БГНЕС, архив

Председателят на местния съвет на Източен Алепо заяви, че евакуацията на цивилни и бунтовници от тази част на града ще започне днес, предаде Ройтерс. "Това не е най-доброто решение, а най-малкото зло. В момента всичко е на думи и все още предстои да се приложи на дело", каза в Париж Брита Хаджи Хасан.

Той съобщи, че пет автобуса ще започнат да откарват хора от града до безопасни места в 5.00 ч. сутринта местно време, но добави, че бунтовниците продължават да се съмняват, че силите на сирийския президент Башар Асад и Русия ще изпълнят своята част от сделката.

Хасан уточни, че евакуацията ще се ръководи от Международния комитет на Червения кръст.

Постигнато е споразумение за евакуиране на цивилните и бунтовниците от Алепо

Представител на сирийските бунтовници заяви, че се очаква по-късно днес да влезе в сила прекратяване на огъня в Алепо, договорено в преговори между бунтовниците и Русия. "Снощи се водиха преговори с руснаците.

Първото договорено нещо беше въздушните удари да престанат днес и това стана тази сутрин, но сблъсъците продължиха. Сега се обсъжда прекратяване на огъня, така че тази нощ би трябвало да настъпи примирие", каза Закария Малахифджи от бунтовническата групировка "Фастаким".

Източник: БТА