Зов за помощ: Млад мъж от Добрич се нуждае от помощ
Зов за помощ: Млад мъж от Добрич се нуждае от помощ / Личен архив

Млад мъж от Добрич се нуждае от помощ. 27-годишният Петър Костов изпитва огромни трудности при придвижването си. Той е с диагноза „идиопатична генерализирана дистония" - болест на нервната система, която се изразява с неволеви мускулни контракции и абнормално положение на тялото. Докато някои видове дистонии засягат само определена мускулна група, генерализираната форма засяга няколко от тях.

Движенията на Петър са силно затруднени и ограничени, не може да владее и контролира тялото си, трудно му е не само да върви, но дори и да седи. Възможността да извършва самостоятелно всички нормални ежедневни дейности, съпътстващи човешкия живот, са сведени до минимум.

Все пак има надежда за младия мъж да се изправи отново на крака. В България е намерен специалист и подходящ екип от неврохирурзи, които да извършат успешно така наречената „дълбока мозъчна стимулация" - операция, която отдавна е практика в Европа, но у нас не е покрита дори частично от Здравната каса.

За да се почувства отново истински пълноценен и щастлив човек и закрачи смело напред към своите мечти, Петър се нуждае от 80 000 лева. Сума, непосилна за него и семейството му.

Баща му Коста и майка му Даринка се надяват, че все пак, в навечерието на Коледа, чудо наистина може да се случи и под елхата тази година място ще намери най-ценният подарък, с който могат да изненадат своя син - възможността да изживее живота си нормално.

Ако искате да помогнете на Петър, ето и данни за дарителската сметка в лева:

IBAN: BG59UNCR70001520377784
УниКредит Булбанк
Титуляр: Петър Костов Петров

PayPal - d.mitkova22@gmail.com
Petar Petrov