Основателката на Федерацията по кеч влиза в администрацията на Тръмп
Основателката на Федерацията по кеч влиза в администрацията на Тръмп / Guliver/Getty Images
Основателката на Федерацията по кеч влиза в администрацията на Тръмп
91586
Основателката на Федерацията по кеч влиза в администрацията на Тръмп
  • Основателката на Федерацията по кеч влиза в администрацията на Тръмп

Доналд Тръмп избра основателката на Световната федерация по кеч Линда Макмеън за ръководител на Агенцията за малки и средни предприятия. Тя ще бъде ключов играч в усилията да се създаде ръст на работните места, се посочва в официалното съобщение за назначаването й.

Доналд Тръмп също има опит в кеча (ВИДЕО)

Линда Макмеън отдавна участва в политиката в лагера на републиканците. Тя е водила две неуспешни кампании за сенатор и се познава отдавна с Тръмп. Но е далеч по-известна с това, че е сред хората, превърнали кеча в глобален бизнес.

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп попълни списъка с ръководители на бъдещата си администрация с нов министър, отговарящ за дребния бизнес. И това е 68-годишната Линда Макмеън.

Помните ли Доналд Тръмп в „Сам вкъщи" и още куп холивудски филми? (ВИДЕО)

Тя е съпруга на Винс Макмеън, а с него - съосновател и по-късно бивш главен изпълнителен директор на базираната в Стамфорд, щата Кънектикът, компания WWE (World Wrestling Entertainment) - най-известният организатор на спектакли за професионална американска борба.

Семейство Макмеън (заедно със сина Шейн и дъщерята Стефани) успя да превърне това зрелище от локален бизнес с 13 служители в световен феномен с 800 души персонал и приходи от милиони долари.

Линда Макмеън официално отряза връзките си с федерацията по кеч, оттегляйки се от поста изпълнителен директор в деня, в който оповести включването си в надпреварата за Сената през 2010.

Хенри Кисинджър: Тръмп е най-уникалният и независим лидер на САЩ

Хора от развлекателния бизнес, сътрудничили си семейство Макмeън, отбелязват, че постиженията на Линда в спорт като кеча са изградили твърдия й характер: "Тя се е борила за място в мъжки свят и никога не се е плашила. Както можете да си представите, хората, които са в света на кеча, са големи и силни типове".

Тръмп: Фирмите, които напускат САЩ, ще си понесат последствията

Администрацията за дребен бизнес има поне по едно представителство във всеки щат, предоставя помощ на малките компании, включително под формата на кредити, и следи те да получават дял от федералните поръчки.

В текста за обявяването на назначаването на Линда Макмеън се казва, че тя ще бъде ключов играч в усилията да се създаде ръст на работните места и за намаляване на федералните регулации, посочва Ройтерс.

Доналд Тръмп е член на Залата на славата на основаната от Макмеън Федерация по кеч.