Най-малко 116 души загинаха при дерайлирането на вагони на пътнически влак в Северна Индия, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес. Инцидентът е станал в щата Утар Прадеш.

Главният директор на полицията в щатаДалджит Чаудхари, каза, че броят на жертвите вероятно ще се увеличи. Около 150 души са ранени, допълни той.

Влак дерайлира в Индия над 100 души загинаха (ВИДЕО)
netinfo
14 вагона на експресен пътнически влак, пътуващ по маршрута Индор-Патна, са излезли от релсите. Злополуката е станала в района на гара Пухрайан, на 100 км от град Канпура около 3.00 часа сутринта местно време, когато повечето пътници са спели.

Това е най-тежкият инцидент от 2010 година насам, когато пътнически влак се сблъска с товарна композиция в източния щат Западна Бенгалия и уби 146 души. Тогава бяха ранени  200 човека.

Властите вече разследват причините за злополуката, а зам.-министър на транспорта каза, че вероятно става дума за повреда по релсовия път.

Влак дерайлира в Индия над 100 души загинаха (ВИДЕО)
netinfo

Железопътната мрежа в Индия е една от най-обширните в света и е основна форма за транспорт на дълги разстояния в държавата. Релсовите пътища обаче са лошо поддържани и катастрофите с жертви са относително чести. Правителствен доклад от 2012 година посочва, че годишно около 15 000 индийци стават жертва на инциденти с влакове.

Влак дерайлира в Индия над 100 души загинаха (ВИДЕО)
netinfo

Източник: БТА, БГНЕС

снимки: БГНЕС

видео: Ruptly