Без следа от изчезналия в планината Мирослав, акцията ще продължи
90897
Без следа от изчезналия в планината Мирослав, акцията ще продължи
Без следа от изчезналия в планината Мирослав, акцията ще продължи
  • Без следа от изчезналия в планината Мирослав, акцията ще продължи
  • Без следа от изчезналия в планината Мирослав, акцията ще продължи

Пети ден продължава издирването на 34-годишният Мирослав Късовски, който изчезна в сряда в района на връх Ботев в Стара планина. Стотици военни и хеликоптер с включиха в спасителната акция. На свечеряване в понеделник тя бе преустановена и ще продължи и във вторник, съобщи кметът на Калофер Румен Стоянов.

И военни се включиха в издирването на изчезналия в Стара планина мъж

Метеорологичните условия около връх Ботев не са благоприятни за спасителни акции, коментира пред Дарик директорът на Планинска спасителна служба (ПСС) Радко Марков. Акцията в понеделник протече при температура минус 10 градуса, силен студен вятър и гъста мъгла.

„Шансовете за оцеляване на Мирослав са изключително малки. Условията в планината вече са много тежки - минусови температури, мъгла, скреж и тежък терен", обяснява началникът на отбраната ген. Константин Попов, цитиран от NOVA. Подобен коментар направиха пред Дарик опитни планинари.

Над 200 души издирват Мирослав, премиерът изпраща подкрепление и техника

Загубата на връзка с Мирослав е станала в района на връх Ботев. Сигналът е подаден около 23.45 ч. на 26 октомври. Колоездачът е тръгнал с два напълно заредени мобилни телефона, но в района на връх Ботев обхватът се губи, а на много места изчезва напълно. В сряда, след потеглянето от хижата, той е успял да проведе само един разговор с близките си, след което връзката с него се загубва.

Все още няма следа от изчезналия край връх Ботев велосипедист

По първоначална информация той е бил облечен с екип на велосипедист - плътни, но сравнително тънки за сезона черен клин и тъмносиво яке. Носил е малка раница. Предполага се, че е имал намерение в рамките на деня да качи върха и да се прибере в хижата.

видео: nova.bg