Все още няма следа от изчезналия край връх Ботев велосипедист
Все още няма следа от изчезналия край връх Ботев велосипедист / снимка: Кирил Кирилов, архив

Все още няма никаква следа от изчезналия велосипедист по маршрута хижа „Тъжа“ – връх Ботев. Тази вечер към 18.00 часа температурата на старопланинския първенец е била минус 8 градуса и в района има много гъсти мъгли. Това съобщиха за Дарик от Туристическо дружество „Приста“ – гр. Русе, което стопанисва популярната сред планинарите хижа.

Планинската спасителна служба (ПСС) вече повече от три дни издирва 34-годишния мъж. Загубата на връзка с него е станала в района на връх Ботев. Сигналът е подаден около 23:45 часа в сряда на 27 октомври.

По информация на Дарик колоездачът е тръгнал с два напълно заредени мобилни телефона, но в района на връх Ботев обхватът се губи, а на много места изчезва напълно.

Припомням, че младият мъжът е тръгнал с колело на 26 октомври от хижата към върха.

По първоначална информация той е бил облечен с екип на велосипедист – плътни, но сравнително тънки за сезона черен клин и тъмносиво яке. Носил е малка раница. Предполага се, че е имал намерение в рамките на деня да качи върха и да се прибере в хижата.

В спасителната акция са участвали планински спасители от отрядите в Карлово, Калофер, Троян, Ловеч, Пловдив и София, съобщиха от ПСС. Три следови кучета издирват изчезналия.

Още от четвъртък в търсенето са се включили и доброволци – роднини и приятели на мъжа.

Очаквайте подробности.