Плевнелиев: Кандидат-президентите страдат от дефицит на отговори
Плевнелиев: Кандидат-президентите страдат от дефицит на отговори / БГНЕС, архив

Все още кандидат-президентите страдат от дефицит на отговори на въпросите, които бяха зададени от държавния глава в обръщението към нацията на старта на предизборната кампания. Това заяви във Варна президентът Росен Плевнелиев. Той припомни, че чака да чуе отговори на въпроси, свързани с кризата в Европа, миграционната и терористичната кризи, кризите в страната и как ще се работи за стабилност и развитие на нацията.

Росен Плевнелиев с апел към кандидатите в началото на предизборната кампания

Държавният глава призова кандидатите за негов наследник на поста в следващите дни до края на кампанията „да излязат пред народа и да кажат какво точно ще свършат по всеки един от проблемните казуси".

Плевнелиев разкри, че вече е подписал президентски указ и е дал път на приетите вчера на второ четене промени в Изборния кодекс.

„Трябва да имаме стабилност и устойчивост на изборния процес още повече в дните преди изборите. Няма да бъда аз този, който ще наложи вето в такъв решителен момент, оставайки няколко дни до изборите, за да вкара допълнителна доза нестабилност в този процес", коментира президентът.

Какво промениха окончателно депутатите в Изборния кодекс 10 дни преди изборите?

Росен Плевнелиев коментира и последните изказвания на Бойко Борисов по негов адрес: „Вчерашните допълнителни уточнения на премиера бяха изключително важни и аз му благодаря за това. Стана ясно, че не става въпрос за каквито и да било кръгове, а за легитимни разговори на министър-председателя с работодателски и синдикални организации".

Президентът заяви, че за него казусът е приключен, а с премиера са изяснили нещата в телефонен разговор.

Борисов се надява с Плевнелиев да продължат да работят както през последните години

Плевнелиев потвърди, че след края на мандата си не смята да прави политически партии и "няма да стои в политиката, за да се бори за поредния пост".

Във Варна президентът Росен Плевнелиев се включи в традиционния семинар на Фондация "Българска памет". За девета поредна година фондацията събра на едно място повече от 150 младежи от България, Украйна, Молдова, Сърбия и Македония. Тазгодишното издание постави акцент върху перспективите пред младите хора в сферата на социалното предприемачество.