Борисов се надява с Плевнелиев да продължат да работят както през последните години
Борисов се надява с Плевнелиев да продължат да работят както през последните години / БГНЕС, архив

Министър-председателят Бойко Борисов призова президентът Росен Плевнелиев да ревизира част от това, което той каза по повод назначаването му като министър.

Не съм съгласен с част от констатациите, заяви премиерът в началото на правителственото заседание.

Борисов отбеляза, че с президента Росен Плевнелиев и като министър, и като президент са работили прекрасно. "Не знам какво е гледал или какво са му предали. Аз казах една истина, която всички вие добре я знаете. При съставянето на предишното правителство от кмет станах премиер и трябваше да посоча 16 министри, 50-60 заместник-министри, шефове на агенции след провала на тройната коалиция. Аз не знам дали някоя партия има толкова подготвени хора, които веднага да поемат постовете", припомни ситуацията премиерът.

Плевнелиев: Не съм част от задкулисието

По думите му по това време е имал среща със синдикатите, с КРИБ, чийто председател тогава е бил Иво Прокопиев. "От тогава до днес непрекъснато поддържаме връзка със синдикати, браншови организации, работодателски организации. Тогава съм се обърнал към КРИБ да намерим най-подходящите хора във финансово-икономическата сфера. Не съм казал, че това е лошо, но това е истина. Сега, гледам, бягат от това, може би не им харесва "Кръгът Капитал" като дума, приемам го това", коментира Борисов.

Той обаче посочи, че с Росен Плевнелиев са се познавали още когато Борисов в качеството си на кмет на София прави първа копка на Бизнес центъра, "но гаранциите, че тези хора ще бъдат добри министри тогава са такива, каквито Реформаторският блок ни е дал за тези министри, които са тук сега", каза Борисов.

Борисов: Министрите работят комфортно с мен в задружна атмосфера

"Коя неистина видяха, за да реагират така ужилено и да се чувстват толкова обидени? Нима многократно не съм заявявал за всички добри неща, които президентската институция е направила. Надявам се той също да гледа и да чуе каквото съм казал", посочи премиерът и изрази надежда да продължат да работят заедно така, както са работили в последните повече от пет години.

Източник: БТА