Стотици излязоха на протест срещу бежанците в София (СНИМКИ)
Стотици излязоха на протест срещу бежанците в София (СНИМКИ) / БГНЕС

Повече от 100 души се събраха на площад "Света Неделя" в София на протест срещу бежанците и недостатъчните мерки от страна на властите за справяме с нелегалната миграция, съобщава "Фокус".

ГАЛЕРИЯ: Как премина протестът в столицата?

Протестиращите настояват за недопускането на бежанците на територията на България, срещу изграждането на нови бежански центрове, за закриването на вече изградените, както и да не се предоставят финансова помощ за мигрантите.

Полицейските проверки - ежедневие в квартала на бежанците в София

От столичната полиция информираха, че не са регистрирани сериозни инциденти или нарушения на обществения ред по време на протестното шествие.

Стотици излязоха на протест срещу бежанците в София (СНИМКИ)
netinfo

Протестът започна в 20.00 ч. на пл. "Света Неделя", откъдето събралите се насочиха през бул. "Мария Луиза" към пл. "Лъвов мост".

Полицейското присъствие бе засилено, имаше и екипи на жандармерията. В района беше разположено и водно оръдие, както и два пожарни автомобила и линейка.

Във Варна ще протестират срещу мигрантите

и още: Общините у нас сами ще преценяват дали и колко бежанци могат да настанят

Стотици излязоха на протест срещу бежанците в София (СНИМКИ)
netinfo

Недоволни граждани излизат на протест срещу нелегалната миграция и във Варна и Бургас. Исканията на хората да бъде отхвърлена идеята в различни общини да се интегрират семейства на мигранти.