Във Варна ще протестират срещу мигрантите
Във Варна ще протестират срещу мигрантите / БГНЕС, архив

Шествие срещу мигрантите ще се проведе тази вечер във Варна. Част от исканията на протестиращите са България да не приема бежанци, както и да се отмени плана на Министерския съвет в различни общини у нас да бъдат интегрирани семейства на мигранти.

"Протестираме против липсата на охрана на южната българска граница и безконтролното нахлуване на лица, представящи се за „сирийски бежанци”. Те нито идват от Сирия, нито са бежанци. Настояваме да бъде построена здрава гранична стена и да се прилага строго визовия режим! Искаме засилено полицейско и военно присъствие по границите. Ако ще се иска помощ от ЕС, то нека да не е финансова, а военна. Искаме по границите да се разположат плътно войски, докато не се изгради сигурна преграда. Не искаме финансова помощ, защото тя ще бъде само повод за корупция! Предлагаме да се пращат войски на границата на ротационен принцип, за да се прекрати каналджийството. Обявяваме оправданията, че от ЕС ще ни предоставят финансова помощ за бежанците, за манипулация на обществото! ЕС ще ни предоставят фондове, докато не изтече срокът за интеграция. След това тази армия от хора ще станат само наша отговорност!", заявяват в декларация организаторите на протеста.

Демонстрантите ще се съберат в 19 ч. на площад "Независимост", след което шествието им ще продължи по бул. "Княз Борис I", "Сливница" и ще завърши пред сградата на Община Варна.

Протест срещу мигрантите днес ще има и в София.