Местен предизборен щаб на Републиканската партия в Хилсбъро, Ориндж каунти, Северна Каролина, е бил подпален миналата нощ. Бутилка със запалителна течност е била хвърлена през прозорец на сградата, съобщиха местните власти, цитирани от АП.

Същевременно някой е изрисувал със спрей свастика на прилежаща сграда и думите "Републиканци нацисти, напуснете града, че иначе зле ви се пише", се добавя в съобщението на уебсайта на кметството.

US политолог: Очаква се Клинтън да победи Тръмп с комфортна преднина

При пожара, който става 25 дни преди президентските избори в САЩ, е изгоряла мебелировка. Щатският координатор на Републиканската партия Далас Удхаус заяви, че никой не е пострадал, но че са разпратени предупреждения за повишаване на сигурността до всички партийни офиси. Удхаус нарече нападението "посегателство над демокрацията".

Щабът на Хилари Клинтън осъди като недопустимо подпалването на офис на Републиканската партия в щата Северна Каролина, предаде АФП. "Нападението срещу офиса на Републиканската партия в Ориндж каунти е ужасно и неприемливо", написа в Twitter кандидатът за президент на демократите. "Демократите се радват, че никой от политическите им опоненти не е пострадал", допълва Клинтън.

Вторият дебат между Тръмп и Клинтън: Удари под кръста и злобни обиди

Това не попречи на Доналд Тръмп да обвини привържениците на съперничката си за подпалването на офиса. Милиардерът обясни вандалския акт със страха на демократите, че той ще победи на президентските избори, съобщи Ройтерс.

"Животни, представляващи Хилари Клинтън и демократите в Северна Каролина, хвърлиха запалителни бомби в нашия офис в Ориндж каунти, защото ние побеждаваме", е написал Тръмп в Twitter.

Източник: БТА