Колелета превземат Шуменското плато
Колелета превземат Шуменското плато / netinfo

Шуменското плато посреща велосипедисти за състезание по планинско колоездене тази неделя.

Велоклуб "Илчов баир" става домакин на последния кръг от "Български XCO серии" и организира "Шуменско плато 2016", съобщиха от клуба.

Старт-финалът е на поляната до ТВ Кула над гр. Шумен, а организаторите са подбрали 5-километрово интересно трасе за състезателите.

Състезатели на "Илчов баир" втори на 24-часов коло маратон

Възрастовите категории са общо 8 и групите колоездачи ще преминават различен брой обиколки според регламента на Международния Колоездачен Съюз за дисциплината Крос кънтри олимпик. Най-много ще карат мъжете на възраст между 18 и 30 години: те ще трябва да преодолеят 5 обиколки, всяка от тях с 220 м положителна денивелация. Най-малките участници на възраст 12-14 години ще карат 1 обиколка. Велоклубът е осигурил много медали, предметни награди, томбола и подкрепителни пунктове за състезателите и публиката. Всички граждани и гости на града могат да наблюдават състезанието на ТВ кула между 10 и 14:30 часа, а награждаването е от 15 часа.

Анелия Карагьозян първа на ултра маратона „Софийски манастири"

Изискванията към колоездачите са да се регистрират на сайта на велоклуба и да се явят сутринта между 8 и 9 часа в неделя на ТВ кула с изправен планински велосипед и каска. Колоездачи без каска няма да бъдат допускани до участие.

В подкрепа на състезанието се включват много местни и не само фирми, които ще представят свои продукти като храна, напитки, млечни произведения, хранителни добавки, спортно облекло, вело части и др.

Анелия Карагьозян е национален шампион по крос кънтри маратон за 2016

Състезанието се организира съвместно с Община Шумен и Природен Парк Шуменско плато, Български Колоездачен Съюз и Републиканската Съдийска Колегия по колоездене.