Анелия Карагьозян е национален шампион по крос кънтри маратон за 2016
Анелия Карагьозян е национален шампион по крос кънтри маратон за 2016 / netinfo

Състезателят на шуменския велоклуб "Илчов баир" Анелия Карагьозян стана национален шампион по планинско колоездене в дисциплината крос кънтри маратон, съобщиха от клуба.

В неделя край град Бухово се проведе състезанието Купа Мургаш 2016. То беше организирано от софийския Велоклуб Мамут и Български колоездачен съюз, а за лицензираните състезатели то беше със статут на Държавен шампионат.

Трима участници от шуменския велоклуб "Илчов баир" взеха участие в категориите Мъже Елит и Жени Елит. Анелия Карагьозян спечели Купа Мургаш и стана национален шампион по маратон. Тя измина разтоянието 54 км и положителна денивелация 2500 м за 4ч19мин. Трасето за Мъже Елит беше с 10 км по-дълго и още 500 м изкачване и Галин Кръстев и Димо Желев караха 64 км с 3000 м изкачване, разпределени в 4 височини. Тяхна конкуренция бяха най-силните състезатели по планинско колоездене в България и те се класираха съответно на 6-то и 7-мо място. Победител на Купа Мургаш и нацинален шампион при мъжете е Александър Алексиев от отбора на "Несебър Шокблейз", спечелил наскоро етап от шосейната Обиколка на България и представител на България на предстоящото Европейско първенство.

Тази неделя състезателите на шуменския велоклуб ще участват в Обзор Челиндж, където повече членове от клуба ще представят Шумен.